Eeltpit verwijderen

Eeltpit verwijderen? Een eeltpit is een andere benaming voor een likdoorn of eksteroog. Een eeltpit is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern. Hij ontstaat door een plaatselijke, aanhoudende druk of wrijving. De kleur van een eeltpit is over het algemeen geel en kan vaak erg pijnlijk zijn. Een eeltpit komt vaak binnen in de eeltplek voor. Wanneer je merkt dat er één of meerdere eeltpitten onder uw voet zitten, is het zaak zo snel mogelijk een behandeling te starten.

Het ontstaan van een eeltpit

De reden dat de eeltpit erg pijnlijk kan zijn komt doordat de eeltpit druk uitoefent op uw zenuwuiteinden. Omdat slijmbeurzen, beenvliezen en gewrichtskapsels veel gevoelszenuwen bevatten, zal de druk van een likdoorn op die plaatsen erg pijnlijk zijn.

Op deze pagina vind je middeltjes die een eeltpit of likdoorn kunnen verhelpen.

Een eeltpit kan zelfs op den duur voor een chronische druk of ontstekingsachtige toestand van het weefsel zorgen. Dat moet je zien te voorkomen, want dat is erg pijnlijk. Het ontstaan van een likdoorn komt over het algemeen door het dragen van verkeerde schoenen of een standafwijking van uw voeten of tenen. Op deze manier kunnen likdoorns ontstaan onder bijvoorbeeld de bal van uw voet.

Eeltpit verwijderen tips

Als u veel last heeft van likdoorns of eeltpitten dan kunt het beste de eeltpit verwijderen. Dit kunt u thuis doen of u kunt er voor kiezen om een pedicure behandeling te starten.

Het is vaak ook mogelijk om een voetonderzoek te laten doen. In dit onderzoek wordt er gekeken of u wel de juiste schoenen draagt. Draagt u de verkeerde schoenen dan zal er een passend schoenadvies worden gegeven. De schoen is namelijk vaak de boosdoener.

Meer informatie over likdoorns en eeltpitten?

eeltpit-verwijderen

Behalve de gewone likdoorn zijn er ook nog enkele bijzondere soorten likdoorns, zoals de:

  • Weke likdoorn
  • Vaatlikdoorn
  • Zenuwlikdoorn
  • Zenuwvaatlikdoorn.
  • Zaadlikdoorn.

In één van onze andere artikelen wordt nader ingegaan op deze verschillende soorten eeltpitten of likdoorns.

Hieronder vind je een lijst van de meest verkochte producten bij de behandeling van eelt, likdoorns, eeltpitten, hielkloven enzovoort.

Bestellen:Meer informatie:
Met deze Gehwol Soft & Care Voetpeeling verzorg je je huid en maak je deze zacht en soepel. De toegevoegde suikerkristallen verwijderen op een zachte manier dode huidcellen.
De Scholl Velvet Smooth Pedi Wet & Dry Voetvijl zorgt voor heerlijke gladde voeten. Deze elektronische voetvijl is draadloos, oplaadbaar en kan zonder problemen onder de douche of in bad gebruikt worden!
Deze GEHWOL Extra universele voetcrème biedt een perfecte verzorging van voeten die regelmatig flink belast worden. Huidbeschermende vetten en speciale zeep zorgen voor een dagelijkse verzorging.
Compeed eeltpleisters verminderen direct de pijn en druk op de voet wanneer u last heeft van eelt of likdoorns. Harde huid wordt met deze speciale pleisters direct verzacht.
Deze Pedi Eelt & Hielkloven Sokken zorgen na één behandeling al voor zijdezachte voeten! De speciale gel stimuleert de afbraak van overtollige harde huidcellen en zorgt binnen enkele dagen al voor resultaat.
Bonusan Cedrus Libani Druppels zorgen voor een perfecte huidfunctie. Het bevordert een ideale vochthuishouding en is speciaal ontwikkeld voor mensen met voetproblemen en eelt.

 

Reacties zijn gesloten.